09.05. kl. 20.00 – HJEMMEVISNING #1.1
BREDO GREVE – FILMREBELL
(2014)
En dokumentar av Aleksander U. Serigstad om livet og filmene til Bredo Greve.
Med Bredo Greve, Jan Erik Holst, Christian Vennerød, Inge-Lise Langfeldt, Jan Erik Vold og andre.

filmrebell

Bredo Greve var en anarkist, provokatør og undergrunnsfilmskaper. Flere av dagens veteraner innen norsk filmbransje startet karrieren hos ham. Allikevel er det få i dag som kjenner til Bredo Greve.
I BREDO GREVE – FILMREBELL blir du tatt med på reisen gjennom Bredo Greves forunderlige filmhistorie. Fra filmklubbene og modernismen på 60-tallet, til det samfunnsprotesterende og utflippa 70-tallet. Med en bakgrunn fra boksing var Greve alltid klar for en god kamp, og han brukte filmen til å sette fingeren på problemer i samfunnet. Hans kritiske eksponering av bl.a. pelsdyrnæringa, Alta-utbyggingen og samfunnets brutale mekanisering, er fortsatt skremmende aktuell.
Bredo Greve ble mest kjent for sin aksjon mot det norske kinomonopolet, der han skapte rabalder ved å vise sin spillefilm HEKSENE FRA DEN FORSTENEDE SKOG ulovlig. Legendarisk er også hans «sensur- tester» i «Filmens vidunderlige verden» der han og Sissel Kleven iscenesatte norgeshistoriens drøyeste volds- og sex-scener for å utfordre filmsensuren.
Etter å ha vært sagnomsust på 60- og -70-tallet er Bredo Greves filmer dessverre blitt glemt. BREDO GREVE-FILMREBELL vil skape ny interesse for Norges mest radikale filmauteur.

„Denne dokumentaren gir Bredo Greve den anerkjennelsen han fortjener. Endelig!“ Attack of the Killer Kast om BREDO GREVE-FILMREBELL


Kjøp billett her!

(OBS! Filmen vil IKKE være tilgjengelig før angitte tidspunktet. Vi sender deg en link/passord til filmen i god tid før visningen.)


BREDO GREVE – FILMREBELL Teaser