Horten Filmklubb fortsetter å vise smal, bred og engasjerende film høsten 2019.
Denne gangen med musikk, grøsser, filmkunst og en filmkveld på Artilllerivekstedet med filmer og filmskaper fra Sandefjord og Berlin.

Programmet på Horten kino
Billetter koster 90kr, (obligatorisk) medlemskap inkludert.


28.08. kl.19.30
STOP MAKING SENSE
Jonathan Demme, USA 1984
Konsertfilm med Talking Heads

Jonathan Demmes STOP MAKING SENSE er en av tidenes beste konsertfilmer (og i hvert fall den beste i 80/90-tallet). 

„STOP MAKING SENSE er den bragden den er fordi den klarer å overføre pop til teater, eller teater til pop, uten å ta noe vekk fra sangen. Det teatralske og komponerte ved konserten er i høyeste grad til stede; ikke som en fremmedgjørende effekt som skyver musikken ut på sidelinjen, men som en invitasjon til en kollektiv gledesopplevelse, et åpent teater for alle. STOP MAKING SENSE er et gledesutbrudd av en film – hver gang.“ Benjamin Yazdan/montages.no

STOP MAKING SENSE, USA, 1984, Regi: Jonathan Demme
Med David Byrne, Chris Frantz, Jerry Harrison, Tina Weymouth, Edna Holt, Lynn Mabry, Steve Scales, Alex Weir, Bernie Worrell, Talking Heads. 99 min.


25.09. kl.19.30
THE EXORCIST
William Friedkin, USA 1973

THE EXORCIST er en av de aller mest kjente og omdiskuterte skrekkfilmer noensinne. Regissør William Friedkin og produsent og manusforfatter William Peter Blatty har på nytt grepet fatt i klassikeren. De har satt inn 11 minutter med scener og bilder som ble fjernet i forkant av premieren i 1973. Originalnegativene er digitalt restaurert og lyden remikset. 

Regan MacNeil er en 12-åring med et godt forhold til sin berømte mor. Under et opphold i Washington D.C. begynner Regan å oppføre seg merkelig. En legesjekk avslører ingen ting, men Regan fortsetter å gjøre merkelige ting. Tilstanden hennes blir verre, og Chris vil ikke lenger akseptere legenes påstand om at det bare er nerver som 

plager datteren. Etter flere rystende opplevelser innser Chris at høyere makter kan være involvert. Bare én mann kan konfrontere ondskapen som herjer i henne – Exorsisten.

THE EXORCIST, USA 1973, Regi: William Friedkin
Manus: William Peter Blatty, Musikk: Jack Nitzsche. Med: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack MacGowran, Jason Miller, Linda Blair, William O’Malley, Barton Heyman, Peter Masterson, Rudolf Schündler, Gina Petrushka.
Engelsk tale, norsk tekst. 132 min.25.10. kl.19.00
THE IRISHMAN
Martin Scorsese, USA 2019

The Irishman er en episk saga om organisert kriminalitet i etterkrigstidens USA fortalt gjennom øynene til krigsveteranen Frank Sheeran – en gangster og leiemorder som jobbet sammen med noen av de mest beryktede menneskene i det 20. århundret.

På 1950-tallet blir lastebilsjåfør Frank Sheeran involvert i Russell Bufalino og hans kriminelle gjeng i Pennsylvania. Når Sheeran klatrer i gradene og blir Russels fremste håndlager tilbys han også å jobbe for Jimmy Hoffa – en mektig fagforeningssjef med tette bånd til organisert kriminalitet.

Martin Scorseses tre og en halv time lange mafiaepos med Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci i hovedrollene ble vist på New York Film – kritikkene er nærmest panegyriske.

Billett koster 150 kr.

 27.10. kl. 19.30
ORPHÉE
Jean Cocteau, Frankrike 1950

Den klassiske greske myten om Orfeus og Eurydike forteller historien om to elskende som skilles av døden. I Cocteaus filmversjon av myten er den sterkt omskrevet og tilpasset kriminalgåtens form, det hele lagt til det kule poet-miljøet i Paris på 1950-tallet. Filmens modernistiske form fanget opp den matte stemningen i etterkrigstidens Frankrike. Den ble en publikumssuksess på kino og etter hvert en klassiker i filmhistorien.

Jean Cocteau var en av Frankrikes største kunstnere i det tjuende århundre og skrev dikt, bøker, skuespill og var designer og maler samt filmskaper og vanket i samme miljø som bl.a. Marcel Proust, Pablo Picasso og Eric Satie. Cocteau var en av få eldre franske filmskapere som ble godtatt av den nye bølgens („Nouvelle Vague“) ideologer på 1950-tallet.

Orphée, Frankrike 1950, Regi og manus: Jean Cocteau
Foto: Nicolas Hayer, Produksjon: André Paulvé.Med: Jean Marais, Maria Casarès, Francois Périer, Maria Déa.
Fransk tale, engelsk text. 91 min.11.12. kl.19.30
KORTFILMER AV SUZAN PITT

Asparagus – 1979, 20 min
Joy Street – 1995, 24 min
El Doctor – 2006, 23 min
Visitation – 2012, 12min
Pinball – 2013, 7min

Suzan Pitt døde i juli 2019 og var en kjent animasjons-filmskaper (og kunstner) som har vunnet flere priser med sine filmene.

mer info kommer…

https://www.suzanpitt.com


 

Filmkveld på Artilleriverkstedet
Billetter koster 120kr, (obligatorisk) medlemskap inkludert

11.10.  kl. 18.30 
„THEY CAME FROM SANDEFJORD AND BERLIN“
Trash & Low Budget fra Berlin, SciFi-Horror fra Sandefjord. Med filmskaper, Q&A og party.

Horten filmklubb arrangerer en filmkveld på Artilleriverkstedet Horten med filmer og filmskaper fra Sandefjord og Berlin. Før og etter filmene er det mulighet for mingling med popcorn, en øl og god musikk fra høytalerne.

18.30
Dør/Bar

19.00
Krischan Horn, Trash/Underground Filmskaper fra Berlin viser ROTE KACKE 6.1 og ROTE KACKE 6.2.

No/low-budget trash-filmer fra Berlin. ROTE KACKE 6.2. vises som «work in progress/rough cut-verdensførpremiere».

 

20.00
Thomas Lunde, filmskaper fra Sandefjord og Martin Ødegaarden, tekstforfatter og idéutvikler fra Tønsberg viser og forteller om prosjektet THEY CAME (et mixed-media prosjekt fra Martin Ødegaarden, Thomas Lunde og Espen Aukan).

THEY CAME blander sjangerene komedie, satire og science-fiction med en god dose skrekk. Selv om hele verden berøres, utspiller vår historie seg i Vestfold. 

20.30
Sebastian Minke, produsent av KEN AND ALLAN MAKE A WORLD WIDE WEB SERIES viser første 2 episoder av webserien fra Berlin.

„A brand new documentary. About a mockumentary. And it’s a comedy. So it’s a docu-mocku-something-comedy series. Whatever…  Watch Ken and Allan on their way to fame and fortune.“ 

21.30
Q&A 

ca. 22.00
Musikk, bar, mingling

… mer info her