MANDY

27.02.19 kl.19.30
MANDY
Panos Cosmatos, USA/Belgia 2018

Panos Cosmatos’ MANDY er ikke en film – den er en feberdrøm. Følelsen av å bevege seg gjennom denne visuelt overveldende hevnhistorien kan nemlig best sammenlignes med å få sine egne utydelige minner av 80-tallets fantasytegneserier, heavy metal-omslag og skrekkfilmer projisert på lerretet via en linse som forvrenger det hele til et mareritt fra en annen dimensjon.

Nicolas Cage spiller tømmerhuggeren Red og Andrea Riseborough spiller kjæresten Mandy. Sammen har de bygget seg et paradis langt ute i skogen, der de dyrker kjærligheten og utenforskapet. Idyllen knuses når onde kultmedlemmer og bikerdemoner fra helvete kidnapper Mandy, og dermed har Red intet annet valg enn å begi seg ut på jakt – bevæpnet med armbrøst, motorsag og filmhistoriens grimmeste øks. Med en usedvanlig opplagt Cage i hovedrollen – som nok en gang beviser at han er på sitt beste når han har minst mulig bakkekontakt – og en serie forbløffende tablåer signert filmens norske fotograf Benjamin Loeb, er MANDY like leken som den er forstyrrende.