THEY CAME FROM SANDEFJORD AND BERLIN

Fredag 11.10.19 arrangerer Horten filmklubb en filmkveld på Artilleriverkstedet Horten med filmer og filmskaper fra Sandefjord og Berlin. Før og etter filmene er det mulighet for mingling med popcorn, en øl og god musikk.

Program

18.30
Dør/Bar

19.00
Krischan Horn, Trash/Underground Filmskaper fra Berlin viser ROTE KACKE 6.1 og ROTE KACKE 6.2.

No/low-budget trash-filmer fra Berlin. ROTE KACKE 6.2. vises som «work in progress/rough cut-verdensførpremiere».


20.00
Thomas Lunde, filmskaper fra Sandefjord og Martin Ødegaarden, tekstforfatter og idéutvikler fra Tønsberg viser og forteller om prosjektet THEY CAME (et mixed-media prosjekt fra Martin Ødegaarden, Thomas Lunde og Espen Aukan).

THEY CAME blander sjangerene komedie, satire og science-fiction med en god dose skrekk. Selv om hele verden berøres, utspiller vår historie seg i Vestfold. 

20.30
Sebastian Minke, produsent av KEN AND ALLAN MAKE A WORLD WIDE WEB SERIES viser første episode av webserien fra Berlin.

„A brand new documentary. About a mockumentary. And it’s a comedy. So it’s a docu-mocku-something-comedy series. Whatever…  Watch Ken and Allan on their way to fame and fortune.“ 

21.30
Q&A 

ca. 22.00
Musikk, bar, mingling


Tilstedeværende filmskapere

Krischan Horn – Filmskaper og filmkritiker / Berlin

Horn ble født fredag 13. mai 1983 i Hadamar, Hessen, noen hundre meter unna den tidligere «NS-Tötungsanstalt Hadamar». Han har alltid vært fascinert av bevegelige bilder og har jobbet mer enn et århundre i videobutikker og har betalt husleien gjennom filmjournalistikk for filmmagasiner siden 2006. Horn filmet sin første kortfilm tilbake i 1999. Senere har han jobbet med en hel haug med prosjekter, arty stuff, videoclips og trashfilmer under etiketten «Red Shit Productions“.

Thomas Lunde – Regissør / Sandefjord

Thomas har en Bachelor of Arts innen Media og Kommunikasjon og har studert psykologi ved UiO.

Han utviklet sine ferdigheter i et av Norges ledende produksjonsselskaper og han har en sterk lidenskap for absurd slapstick, skrekk, science-fiction og satire. Han elsker å leke med stereotyper og klisjeer. Han tror på kreativ frihet og et åpent sinn. For under de rette omstendigheter kan kreativitet ha et helt eget liv.

Thomas har regissert en rekke prisvinnende musikkvideoer og kortfilmer, inkludert A(r)men, som han gjorde i samarbeid med Effektmakeren. A(r)men vant «Best of Short» på Calgary International Film Festival. Og for han som filmskaper er den største drivkraften og målsettingen nettopp å kunne utforske mediet, dramaturgi og teknologi for å utvikle et særegent, engasjerende og nyskapende formspråk.

Martin H. Ødegaarden – Creator / Tønsberg

Martin Ødegaarden er en erfaren tekstforfatter og idéutvikler med bakgrunn fra Reklame og -spillbransjen. I reklamebransjen er han kjent for å tenke annerledes og bruke innovative grep for å spre ulike budskap.

Han har tidligere erfaring for å skrive manus til mange ulike sjangre reklamefilm, hørespill, dataspill, teaterstykker og har også gitt ut barnebok. Han er en av hjernene bak to av Norges mest suksessfulle Alternate Reality Games (Redsting og Rottenetter) og Norges første interaktive film for Inkluderende Arbeidsliv.

Sebastian Minke – Regissør, produsent / Tønsberg

Sebastian har blant annet jobbet som kinomaskinist, i en arthaus videobutikk, som filmkurator, som daglig leder av en independent kino i Berlin og innen ulike områder som filmskaper. Han er leder av Horten filmklubb og driver et selskap for reklame- og imagefilmer.


Filmer

VALENTINA VITO (Tyskland 2018, 35min, tysk tale, engelsk tekst) 

VALENTINA VITO er en No/Low-Budget Rape’n’Revenge-action film fra 2019. 

En kvinne hevner seg på sine tidligere overgripere, kompromissløst og med målet hennes alltid i tankene, faren hennes – Don Vito, spilt av regissøren og forfatteren Krischan Horn personlig. På sporet av begge to, den karismatiske kommisjonæren Romanski.
www.facebook.com/redshitproductions

THEY CAME (Norge 2018, mixed-media prosjekt)

THEY CAME blander sjangerene komedie, satire og science-fiction med en god dose skrekk. Selv om hele verden berøres, utspiller vår historie seg i Vestfold.

Vestfold. Nær fremtid. Den slitne tobarnsmoren BENEDICTE (34) var på 90-tallet en dedikert raver, noe som førte til at utdannelsen måtte vike. Sammen med hennes udugelige eks-mann JON (36) har hun to barn; Den dataspillavhengige sønnen MAX (11) og datteren, RONJA (17), som lever og ånder for «likes». 

Tilværelsen blir enda mer kaotisk når en fremmed utenomjordisk rase, kalt ENKENE, inntar jordens atmosfære. Med den grusomme lederen MAMA i spissen har de slaktet seg gjennom universet på jakt etter et hormon, som er essensielt for at de skal kunne formere seg: Testostero. Strategisk velger de ut jordens fredeligste sted, Vestfold, stjeler kroppene til unge kvinner, og jakter ned menn som de kan gjøre gravide. En sjelden dag JON skal passe barna, velger han å snike seg ut på et utdrikningslag. RONJA finner sitt snitt til å stikke ut med venninne sine, men blir bortført av ENKENE på veien. 

Benedicte fylles av et enormt raseri og bestemmer seg for å slakte ned hver bidige av ENKENE, for å redde datteren. Den utenomjordiske shapeshifteren Melvin, trosser. Det Kosmiske Rådets ordre om å ikke gripe inn, og koker sammen noen lysende kuler han kaller Great Balls of Fire. En slik endrer Benedictes DNA og gjør henne til et supermenneske. En aggressiv alien-bøddel, med rave-klær og dødelige laser-lightsticks. Benedicte legger så ut på en blodig voldsorgie, med mål om å slakte ned samtlige av ENKENE og redde RONJA. Samtidig forsøker JON så godt han kan å skjule at han har blitt gravid med en alien-hybrid, og får god støtte av sin konfliktskye fastlege, PETTER, som etterhvert inntar en slags farsrolle. 

Kampen mot ENKENE er hard, og når Benedicte virkelig møter motstand, må MELVIN gi enda flere supermennesker. På nytt trosser han Det Kosmiske Rådet,og setter sammen en merksnodig gjeng supermennesker, med de sprøeste krefter.
www.theycamefilm.no / www.kapoow.no

KEN AND ALLAN MAKE A WORLD WIDE WEB SERIES (Tyskland 2006, 40min, engelsk tale)

KEN AND ALLAN MAKE A WORLD WIDE WEB SERIES forteller historien om Ken og Allan, to kranglete venner som deler drømmen om en karriere innen filmskaping.

Dessverre, pga. mangel på midler, muligheter, besluttsomhet og talent, er det lite sannsynlig at drømmen går i oppfyllelse. Dermed kommer de med en plan: å lage en YouTube-serie i en hånlig stil om to venner som lager en YouTube-serie i en hånlig stil.

Tanken er at på grunn av den enorme suksessen, vil denne mock-mockumentary bli plukket opp av BBC, eller HBO, eller et hvilket som helst annet større nettverk, noe som vil føre til berømmelse, penger, priser og en fantastisk karriere innen film- og TV-næringen. Det er planen, uansett.

Ettersom serien skrider frem, vil betrakteren bli vitne til at Ken og Allan må takle en rekke komplekse estetiske spørsmål. For eksempel: ‘Kan vi omgå britiske og amerikanske banningens lover ved å banne på tysk?’

I mellomtiden venter de spent på den ene samtalen som vil endre deres liv.
www.facebook.com/Kenandallan

11.10.19, kl.18.30
Billett: 120,-
Artilleriverkstedet
Kommandørkaptein Klincks vei 1
3183 Horten