Horten filmklubb er tilbake!

4K-TV’er, surround lyd og stemmekontroll til tross: som vi alle vet, film er (fortsatt) best på kino.

Horten kino gjør en flott jobb med programmering av nye filmer. Men hvor har du mulighet til å se både klassikere og såkalt «smal» film i en totalopplevelse med bra lyd, supert bilde og en god stol, sammen med andre filminteresserte, kanskje få en faglig introduksjon til filmen du skal se, en filmquiz og kanskje til og med en sosial happening i etterkant? Da trenger du faktisk en filmklubb.

Horten trenger en filmklubb.

Siste onsdag i hver måned vises det go’-film på Horten kino med første visning onsdag 30.05.18 kl 19.30. Billetter koster 70 kr, medlemskap inkludert. Og det starter med en skikkelig filmklassiker, sånn bare for å vise at Horten Filmklubb mener alvor. Orson Welles er mest kjent for filmen Citizen Kane, nesten litt forslitt kalt «verdens beste film», men det er bl.a. med Touch Of Evil (1958) multikunstneren Welles virkelig viser sitt indre infame jeg. Denne hardkokte film noir-klassikeren vises i nyrestaurert utgave, som bl.a. gir den berømte førstescenen, gjort i én tagning, det fokuset den fortjener. Selv i dag. Som filmfortelling fremmer filmen tvil og moralske dilemmaer, som visuell opplevelse gir den en mer fysisk og nesten mekanisk følelse hos tilskueren, på en helt annen måte enn nåtidens digitale filmopptak.

I juni flytter vi oss til 2017 og viser filmen Western, en umiddelbar kritikeryndling og en moderne western-historie fra Europa. Deretter går det slag i slag med en god blanding av gamle og nye klassikere og mer smal film.

Verdt å merke seg er den amerikanske indie-regissøren Hal Hartleys Long Island Trilogy fra 90-tallet. Filmene ble sjeldent vist i Norge, men vises altså  på Horten filmklubb senere på året, i ny-restaurerte versjoner.

Det er hyggelig å se film med venner i stua hjemme. Horten Filmklubb påstår at det er enda hyggeligere å ta skrittet ut av heimen og ned til sentrum for å treffe kjente og ukjente og se, oppleve, diskutere og kritisere film.

Film, denne potente koplingen mellom levende bilder og lyd, slutter ikke å fascinere. Men hvordan har det seg at akkurat den filmfortellingen treffer akkurat deg? Eller gjorde den ikke? Kjør debatt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s